Natuurbeleving in de Ardennen

Verscholen in een dal langs de rivier de Maas ligt in de bosrand ons prachtige outdoorkamp voor de komende drie dagen! Het kamp is onze basis waar we slapen, koken en gezellig rond het vuur zullen gaan eten. Dit weekend staat in het teken van natuurbeleving. We gaan op ontdekking om te kijken welke dieren en planten er in deze prachtige omgeving leven. Je zult zien dat als de zon wegzakt achter de horizon en zo de omgeving van kleurrijk langzaam laat overgaan in de donkere nacht, dat ook in het dierenrijk een verandering plaatsvind. 

Wat kun je verwachten?

Allereerst een heerlijk weekend buiten. Weg van werk, telefoon en allerlei dagelijkse prikkels. Nabij het kamp zet je na aankomst je tent op of installeer je je hangmat en tarp tussen twee bomen. Na een korte rondleiding gaat het avontuur beginnen. We gaan genieten van de natuur op allerlei verschillende manieren. We zullen te voet de omgeving van het kamp verkennen. Zowel overdag als in de avond. Rewilder leert je anders kijken, waardoor je steeds meer zult gaan zien. Een wandeling door een bos zal nooit meer hetzelfde zijn! Neem dus ook vooral je verrekijker en je camera mee. Dit weekend zullen we ongetwijfeld allerlei verschillende soorten dieren gaan zien. Maar er zullen ook dieren zijn die ons te slim af zijn, en zich verstoppen voordat wij ze hebben gezien. Daarom gaan we ook kijken naar verschillende sporen die de dieren voor ons achterlaten. Dat er genoeg dieren leven, dat is tijdens eerdere weekenden al gebleken. Zo zagen wij eerder al dieren als Das, Bever, Edelhert, Spechten, Hagedissen, Eekhoorns, Marters, allerlei vogels en vlinders en nog veel meer!

Daarnaast zullen we ons ook bezig houden met enkele facetten van bushcraft. Zo gaan we op zoek naar eetbare planten en houden we ons bezig met oriënteren met kaart & kompas en leer je hoe je met natuurlijke materialen vuur kunt maken.

Kosten en praktische zaken

Kosten: €200,- p.p.

Locatie:

Ons kamp is gelegen in de Franse Ardennen, net ten zuiden van Vireux-Wallerand in de gemeente Fepin

Bij de prijs inbegrepen

✔️Alle overnachtingen

✔️Eten en drinken (koffie, thee en water)

✔️Alle activiteiten

Niet bij de prijs inbegrepen

❌ Vervoer op de heen en terugreis

❌ Reisverzekering

❌ Annuleringsverzekering

❌ Kampeermaterialen (tent, slaapzak, matje, eetgerei en persoonlijke hygiëne)

Groep

  • Het maximum aantal deelnemers is 10
  • De minimum leeftijd is 16 jaar, indien er een ouder meegaat is de minimum leeftijd 12 jaar.

Datum 2024

Vrijdag 12 april 13:00 - zondag 14 april 15:00

Aanmelden!

Durf jij dit geweldige avontuur aan? Meld je dan aan door hieronder een reactie achter te laten of stuur een mail via info@rewilder.nl

Heb je nog vragen? Dan hoor ik het graag!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.