Natuur, terugblikkend over de afgelopen 38 jaar is dit een rode draad in mijn leven.

Als kleine jongen was ik vaak te vinden in de Oudorperpolder. Samen met een vriend ging ik op avontuur. We zochten naar dieren en botten, gingen vissen, aten aalbessen en hazelnoten en gingen al wadend door het water om kleine eilanden te verkennen. In de vakanties stond ook de natuur centraal. Tijdens vakanties met het gezin in Duitsland kon ik bijvoorbeeld urenlang rondstruinen in prachtige besneeuwde bossen. Op zoek naar sporen, roofvogels en herten. En in Frankrijk was ik helemaal in de ban van de vele Muurhagedissen die te vinden waren tussen de grove stenen van een muurtje langs een wandelpad bij de camping. Ook heel gaaf waren de bezoeken bij mijn neef die met zijn ouders op de Veluwe verbleef. Samen ging wij dan wildspotten bij het eerste daglicht of juist in de avond op pad tot we werkelijk geen hand meer voor ogen konden zien. Super spannend omdat je nooit wist wat je tegen zou komen.

 

Sinds 2015 ben ik werkzaam als ecoloog en daardoor tijdens werkdagen ook vaak in het veld te vinden. Ik geniet er enorm van om  onderzoek te doen naar allerlei soorten dieren en planten. Van amfibieën en reptielen, tot insecten als bijvoorbeeld vlinders, libellen en sprinkhanen tot zoogdieren als marters en vleermuizen. De natuur is zo breed, je nooit bent uitgeleerd. En hoe meer ik er van weet, hoe meer ik de natuur waardeer en respecteer. 

 

Op de bovenstaande foto bevind ik mij in Tiveden, een fantastisch national park in Zweden. Ik was bezig met een tweedaagse solo hike waarbij ik in het bos heb overnacht in een hangmat. Tijdens deze hike heb ik in alle rust kunnen nadenken over mijn passie voor natuur. Ik heb al een aantal jaren het idee heb om deze passie te delen. Maar hier, midden in de natuur, heb ik toen besloten dat het tijd werd om stappen te gaan zetten om mijn passie voor natuur over te brengen.

Door excursies en workshops te organiseren wil ik mijn kennis en enthousiasme overdragen. De mensen laten genieten van de wereld van planten en dieren, sporen en prachtige landschappen en zich thuis te voelen in de natuur. De mensen weer iets dichter bij de natuur brengen, een klein stukje wilder maken!

 

En met de eerste excursie, op zoek naar een grote zwerm spreeuwen is in het najaar van 2021 Rewilder ontstaan.

 

Ga jij mee op pad? We zien elkaar buiten!